Kattenkop

on

Te midden van al het orkaangeweld en gigantische aardbevingen vergeten mensen al snel dat Nederland met grote problemen kampt. Hoewel de verwoestingen en de vele slachtoffers aan de andere kant van de oceaan natuurlijk tragisch zijn, mogen we onze eigen landgenoten niet zomaar aan de kant schuiven. Tilburgers in het bijzonder.

De stad die er ooit zo prachtig bij lag, begint op een snel tempo af te takelen. Je hoort het op iedere straathoek: ‘deed iemand er maar wat aan!’ Daarom pakt niemand minder dan politicus Hans Smolders de wapens op in de strijd tegen kattenpoep en geeft daarmee honderden slachtoffers een gezicht

Laten we Smolders’ voorbeeld volgen en de waarheid niet mooier maken dan dat het is. Kattenpoep zorgt voor een gigantische overlast. De doorsnee Nederlander kan zijn tuin niet meer in zonder met bruine, dampende hopen geconfronteerd te worden en de openbare weg is al jaren niet meer veilig. Smolders vindt het dan ook van de zotte dat we wel hondenbelasting innen, maar dat die wilde beesten gewoon vrij rond mogen lopen. Hij is dan ook logischer wijze voor het afschaffen van de belasting en het invoeren van boetes voor wildpoepende katten. Vierhonderd euro per drol. Let’s make Tilburg great again!

Eigenlijk mogen we niet klagen. We maken ons in Nederland druk over banale zaken als kattenpoep in de tuin, terwijl de rest van de wereld gebukt gaat onder het juk van terrorisme, natuurgeweld en dominante staatshoofden. Het zou eigenlijk een opluchting moeten zijn dat we ons niet bezig houden met de nucleaire dreiging van Noord-Korea maar met de hondenbelasting. Het is duidelijk dat ons politici de juiste prioriteiten weten te stellen.

Ik kan het wel begrijpen. Niemand zit te wachten op kattendrollen tijdens het tuinieren. Maar niet alle katten laten zich aan een lijntje leggen of kunnen achter gesloten deuren leven. Sterker nog, voor een groot deel poezen is dat zelfs ongezond. Dus wellicht kan Smolders een stroomlijntje rondom zijn tuin spannen. Dan houdt hij niet alleen de poezen buiten, maar zichzelf ook binnen. Daar waar, volgens hem, een kattenkop hoort.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s