Politie droef na Prinsjesdag

Door Maartje Cooijman


Tilburg- Waar gisteren nog honderden mensen naar de gouden koets stonden te zwaaien, staan nu duizenden boze medewerkers van de politie. Zij demonstreren vandaag, in Den Haag, tegen de nieuwe begrotingen en hun ondermaatse cao. De politie is boos en dat mag iedereen horen.

Vanaf negen uur vanochtend staat Jasper Achterbergh, woordvoerder Algemene Christelijke Politiebond (ACP), al op de barricade. Hij heeft het druk met alles in goede banen te leiden. “Ik ben volop actie aan het voeren en tegelijkertijd spreek ik aan de lopende band met de media.” Hij is trots op zijn agenten die rondom hem boze leuzen scanderen. “Deze mannen vechten voor respect.”

In een interview met Omroep Brabant legt Maarten Brink, Woordvoerder Actiecomité, uit waarom deze demonstratie vandaag zo belangrijk is. “Er zijn bepaalde regelingen die we hebben en daar wil de minister afbreuk aan doen. Wij willen juist een cao die geen afbreuk doet, maar ten goede komt aan het werk.”

De politie vecht al maanden om een loonsverhoging van 3,3% en een betere regeling voor de onregelmatige diensten. Zij vraagt ook meer aandacht en respect voor de zwaarte van het werk. Daarom blokkeren agenten vandaag de toegang tot het Ministerie Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en Algemene Zaken.

Advertenties