Jacques Vriens presenteert boek in Efteling

Door Maartje Cooijman


Kaatsheuvel– Kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft vandaag zijn nieuwste boek Baron 1898 gepresenteerd bij de gelijknamige attractie in de Efteling. Het boek is geschreven in opdracht van het attractiepark.

Directeur Olaf Vugts overhandigde Vriens het eerste exemplaar van zijn boek. Baron 1898 gaat over een hebzuchtige man die een goudmijn bouwt op vervloekte grond. De mythische Witte Wieven beschermen de grond en treiteren alle mijnwerkers die naar binnen durven te gaan. Dit verhaal loopt parallel aan de attractie. Waar het verhaal bij de attractie stopt, gaat Vriens echter verder in zijn boek. Hij laat zien wat er gebeurd wanneer je de mijn ingaat. Zowel Jacques Vriens als Olaf Vugts hopen zo de verbeelding van kinderen te prikkelen.

 Olaf Vugts (rechts) overhandigd Jacques Vriens het eerste exemplaar van De Baron 1898. Bron: Maartje Cooijman
Olaf Vugts (rechts) overhandigd Jacques Vriens het eerste exemplaar van De Baron 1898.
Bron: Maartje Cooijman

Op de presentatie was groep 7/8 van basisschool De Kleine Kapitein uitgenodigd. Vriens was op deze, door hem opgerichte, school jarenlang directeur. Nadat een van zijn leerlingen overleed schreef hij het boek Achtste-groepers huilen niet. Dit boek werd in 2012 verfilmd.

Het is de tweede keer dat de Efteling samenwerkt met een kinderboekenschrijver. Paul van Loon, griezelboekenschrijver, werkte in 2011 ook samen met het pretpark. Hij schreef het achtergrondverhaal voor de theatershow Raveleijn.

Advertenties